Mycronic rusar efter rapport

2017-04-20 13:20 Direkt Affärsvärlden
Lena Olving, vd och koncernchef för Mycronic Foto: Mycronic

Mycronic, som utvecklar och säljer lasermaskritare och ytmonteringsutrustning, fick på torsdagsförmiddagen ett gott mottagande för sin första kvartalsrapport för året. På börsen steg aktien och Redeye hyllar bolaget.

"Underliggande rörelseresultatet imponerade", skriver mäklarfirmans analytiker i en första kommentar.

Mycronic redovisar ett resultat efter skatt på 112 miljoner kronor för det första kvartalet, klart över de 24 miljoner som redovisades för samma kvartal i fjol. Det underliggande rörelseresultatet, exklusive förvärvsrelaterade kostnader, uppgick till 208 miljoner kronor, även det en rejäl ökning från förra årets 32 miljoner.

Försäljningen landade på 676 miljoner kronor, vilket kan jämföras med enligt Bloomberg News väntade 554 miljoner.

I samband med rapporten meddelade bolaget att en ny produktserie tagits fram, MY700, vilket enligt Redeye visar att bolaget fortsätter att ta fram nya produkter "i ett rasande tempo".

"Med MY700, för applicering av lodpasta och dispensering av monteringsvätskor, adresserar Mycronic fler tillämpningsområden och en större marknad inom elektronikindustrin", skriver vd Lena Olving i delårsrapporten.

Mycronic handlades vid lunchtid till 95 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med knappt 8 procent för dagen. Omsättningen uppgick då till höga drygt 800.000 aktier.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom