Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Något bättre än väntat för Thyssen Krupp

2018-02-14 07:40

Den tyska ståljätten Thyssen Krupp, med finansmannen Christer Gardell som storägare, redovisade på onsdagsmorgonen ett justerat rörelseresultat för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret i nivå med analytikernas förväntningar.

Bolaget upprepar sina prognosen vad gäller justerat rörelseresultat och nettoresultat för räkenskapsåret 2017/2018.

"Orderingång och försäljning ökade något trots en negativ effekt från valutakursförändringar", skriver bolaget i delårsrapporten, där det lyfts fram att det gångna kvartalet var det bästa första kvartalet sedan programmet Strategic Way Forward inleddes.

Thyssen Krupps justerade rörelseresultat uppgick till 444 miljoner euro. Väntat var enligt Bloomberg News prognossammanställning ett justerat rörelseresultat om 438 miljoner euro. Omsättningen blev 9,8 miljarder euro, något under väntade 10,2 miljarder.

För räkenskapsåret 2017/2018 räknar bolaget med att försäljningen ska öka med låga till mellanhöga ensiffriga procenttal för kvarvarande verksamhet. Det justerade rörelseresultatet spås landa i intervallet 1,8-2,0 miljarder euro och för nettoresultatet väntas en väsentlig förbättring från fjolårets 271 miljoner euro.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom