Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"Nära slagsmål på HQ"

2010-08-31 16:29

Stämningen blev fruktansvärt spänd på HQ Bank när beskedet kom att 40 private Banking-specialister går till Carnegie. "Det var ytterst nära att det blev handgemäng", säger en anställd.

När pressmeddelandet om att Carnegie rekryterar 40 specialister från HQ:s Private Banking på tisdagseftermiddagen blev det bestörtning bland de övriga anställda på firman.

”Folk ställde sig upp och skrek. Det var ytterst nära att det blev handgemäng. Till slut kände sig de här personerna tvingade att resa på sig och gå”, säger en anställd.

När de som nu går till Carnegie gick ut ställde sig andra anställda och applåderade.

Bidragande till att den upprörda stämningen var uppfattningen att en försäljning av banken till en annan aktör, sannolikt Nordea, var ytterst nära.

”En affär var i princip klar. Nu är det väl i stort sett kört”, säger en anställd.

Han säger att han förstår att Carnegie tog chansen.

”De fick inte köpa firman som de ville, då gör de så här. Det är förståeligt, de är opportunister”, säger den anställda.

Mikael Pauli, HQ Banks nuvarande chef för Private Banking, hade enligt uppgift lämnat lokalerna innan uppgiften kom ut.

”Han satt i ledningsgruppen och folk känner sig väldigt besvikna. Kunde han inte ha väntat 24 timmar så hade det här löst sig för alla, även hans team?”, undrar vår källa.

Även chefen för extern distribution, Fredrik Brunlid, går till Carnegie.

”Det är fruktansvärt obehagligt här. Folk sitter och gråter, de riskerar inte bara att bli av med sina jobb utan att gå i personlig konkurs”, säger vår källa, och betonar att det inte handlar om rika människor, utan tjänstemän i organisationen.

Många anställda har belånat sig för att teckna personalkonvertibler i HQ.

Johan Högberg

Anna Ekelund

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom