Nasdaq OMX vd: Politisk turbulens påverkar ej börsen på kort sikt

Magnus Billing, vd för Nasdaq OMX, tror inte att börsen på kort sikt kommer att påverkas särskilt mycket av den politiska turbulensen i Sverige, men om problemen inte löses på lång sikt kan läget bli annorlunda, uppgav han vid SvD Bank Summit.

Torsdagens finansmarknadsutveckling visar att marknaden reagerar mer på vad Europeiska centralbankens ordförande Mario Draghi säger än på det rådande politiska läget, konstaterar han.

Riksbankens nollränta i penningpolitiken kan vara positivt för börsnoteringsintresset och intresset för att investera i aktier, enligt Magnus Billing.

Börschefen hoppas samtidigt att finanspolitiken efter det extra riksdagsvalet den 22 mars, som statsminister Stefan Löfven formellt väntas utlysa i slutet av december, kommer att resultera i att politikerna drar nytta av möjligheter att skapa ekonomisk tillväxt så att företagen i landet växer.

Magnus Billing noterar att det syns bra fart i USA-ekonomin, och han tillägger att lönerna där börjar stiga. Det syns även hög aktivitet på investeringssidan.

”Vi behöver USA för att hjälpa Europa”, säger han.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.