Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nasdaq spår fler IPO:s under hösten

2018-11-05 11:17

Börsoperatören Nasdaq räknar med ökad aktivitet rörande nyintroduktioner på de nordiska börserna under årets två sista månader, efter att marknadsvolatilitet lett till en betydande inbromsning i antalet nyintroduktioner hittills under andra halvåret.

Det säger Lauri Rosendahl, Norden-chef för Nasdaq, till Bloomberg News.

"Vi har en mycket bra pipeline för nyintroduktioner, särskilt avseende små och medelstora företag", säger Lauri Rosendahl och tillägger att utsikterna för 2019 också är "lovande".

De nordiska huvudbörserna och Nasdaq First North är enligt Lauri Rosendahl på väg mot i närheten av 100 nyintroduktioner under helåret 2018.

Med totalt 66 noteringar och listningar hittills i år innebär det ett utrymme för ytterligare 30 stycken i november och december, konstaterar Bloomberg.

I så fall skulle antalet nyintroduktioner vara lägre än under rekordåret 2017 när antalet var 115 stycken, men i nivå med under 2015 och 2016.

För att så ska bli fallet krävs dock alltså en kraftig tempoökning. Hittills under andra halvåret uppgår antalet nyintroduktioner till 14 bolag, jämfört med 52 bolag under första halvåret.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom