Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

NCC tecknar kontrakt med Liseberg

2019-10-10 10:59
Foto: Pontus Lundahl/TT

NCC har tecknat kontrakt med Liseberg om att bygga ett så kallat upplevelsehotell i nöjesparken. Ordervärdet uppgår till cirka 850 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg som inleddes 2018. Sedan dess har parterna planerat, budgeterat och projekterat handlingar för utbyggnad av nöjesparken med ett upplevelsehotell, en vattenpark samt parkeringar. Parterna har nu enats om ett riktpris för upplevelsehotellet samt hunnit utföra vissa infrastrukturarbeten och markparkeringar, heter det.

NCC kommer att bygga det tematiserade upplevelsehotellet som blir drygt 30.000 kvadratmeter stort och får 457 rum. Bygget påbörjas under hösten och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

Parterna planerar även att bygga en vattenpark. Riktpris för denna del av projektet förväntas antas av Lisebergs styrelse under 2020.

Entreprenadkontraktet för upplevelsehotellet om cirka 850 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom