Nedåt på Tokyobörsen

Asienbörserna handlades blandat på torsdagen men rejält ned i Japan och Australien i spåren av breda nedgångar på Wall Street.
Nedåt på Tokyobörsen - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Tilltagande oro över coronavirusets framfart fortsätter att pressa marknaderna och investerare söker skydd i bland annat räntepapper i stället för aktier. Optimismen om de stora stimulanspaketen har klingat av.

På Tokyobörsen var Nikkei 225-index ned 1,4 procent

Enligt Kyodo News har Japans regering och styrande partier enats om att undanta företag från skatt på fastigheter och tillgångar om deras försäljning sjunker mer än 50 procent i årstakt under en tremånadersperiod mellan oktober och februari.

Börsen i Australien tappade 2 procent. Enligt Australiens premiärminister Scott Morrison går det inte att säga när landets restriktioner kommer att lättas. Han sade samtidigt att restriktionerna dämpar spridningen av coronaviruset och att parlamentet kommer att återsamlas nästa onsdag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets