Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen något lägre efter onsdagens sidledes utveckling. Asienbörserna har överlag rört sig nedåt och i Europa och USA pekar terminerna ned ett par tiondelar. Kinnevik och Munters väntas hamna i fokus.
Nedgång väntas på börsen - nasdaq-omx-affarsvalrden-700_binary_6867910.jpg

Enligt IG Markets förhandel väntas OMXS30 öppna ned 0,2 procent, efter att under onsdagen ha slutat oförändrat vid 1.593.

Oljepriserna har rekylerat upp kraftigt under morgonen efter onsdagens svaga oljeprisutveckling.

Kinnevik har beslutat att dra tillbaka sitt erbjudande av aktier i teleoperatören Millicom med hänvisning till rådande marknadsförhållanden. Följaktligen återkallas även Kinneviks meddelade justering av sin utdelningspolicy. Investmentbolaget meddelade i början av förra veckan sin avsikt att i ett särskilt erbjudande i USA sälja 11 miljoner Millicom-aktier och sedan dela ut resten av sina aktier i teleoperatören till Kinneviks ägare.

“Vi hade affär i går kväll som inte motsvarande våra förväntningar vad gäller pris. Då tog vi, som vi tycker, det ansvarsfulla beslutet att inte stänga boken”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev till Nyhetsbyrån Direkt.

Priset i den försäljning av aktier i fukthanteringsföretaget Munters som riskkapitalbolaget Nordic Capital aviserade sent på onsdagseftermiddagen blev 44 kronor, motsvarande 10 procents rabatt. Nordic Capital minskar således sitt innehav i Munters från 50,1 till 36,5 procent. Munters-aktien har i år återhämtat en del av de senaste årens svaga kursutveckling efter börsnoteringen i maj 2017.

Medivir har, när de sex första patienterna med långt framskriden cancer i levern analyserats, sett tidiga effektsignaler mätt som DNA-skador vid behandling av ökande doser av läkemedelskandidaten MIV-818. Det uppgav forskningsbolaget på morgonen.

Köp Swedish Match, sälj Hanza och vänta med Nolato. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Tidningen menar att Swedish Match, med det tobaksfria nikotinsnuset Zyn, har ett “högintressant tillväxtben under många år framöver, även om konkurrensen ökar.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.