Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda fredagen lätt nedåt.

Mätteknikbolaget Hexagon meddelade att utvecklingen i Kina har i juni varit mycket svagare än väntat och att bolaget har infört ett omstruktureringsprogram.

Vid 8.45-tiden var terminerna för tyska DAX och franska CAC 40 oförändrade. Den brittiska FTSE 100-indexet indikerade en nedgång om 0,1 procent. IG:s förhandel indikerade en nedgång för Stockholmsbörsens OMXS30-indexet med 0,2 procent.

De amerikanska börserna var föregående dag stängda på grund av nationaldagsfirande. Det amerikanska S&P 500-indexet slog i onsdags nytt all-time-high och det muntra humöret har smittat av sig på Stockholmsbörsen, som stigit 6 handelsdagar i rad.

Hexagon meddelade en svagare utveckling än förväntat i Kina för juni månad.

”Den huvudsakliga orsaken till inbromsningen är ökad geopolitisk osäkerhet rörande världshandeln, speciellt inom elektroniksegmentet inom divisionen Manufacturing Intelligence i Kina. Efterfrågan inom de övriga marknaderna och divisionerna har dock varit i linje med vad som tidigare kommunicerats”, skrev bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget meddelade även att det har infört ett omstruktureringsprogram för att säkerställa att bolaget når sina finansiella mål år 2021.

Bolaget tar en engångskostnad om 44 miljoner euro under det andra kvartalet för att reducera antalet medarbetare globalt med cirka 700 personer, vilket förväntas att resultera i årliga besparingar om 51 miljoner euro i slutet av 2020.

Fastighetsbolaget Diös rapporterade resultat för det andra kvartalet. Såväl hyresintäkterna som driftöverskott och förvaltningsresultat förbättrades i kvartalet jämfört med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Fabege redovisade ett förvaltningsresultat på 375 miljoner kronor för det andra kvartalet. Det är en ökning på omkring 25 procent.

DNB Markets sänker sin rekommendation för JM till sälj från behåll. Riktkursen höjs till 200 från 190 kronor. Analyshuset sänkte även riktkursen för bostadsbolaget Skanska till 140 från 155 kronor och rekommendationen sälj upprepas.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Hoist till köp från behåll. Riktkursen höjs till 53 från 43 kronor.

Klockan 14.30 väntas amerikanska jobbsiffror redovisas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco