Nedgång väntas på Wall Street

USA-börserna väntas inleda lätt nedåt på tisdagen.
Nedgång väntas på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Fokus ligger mycket på förväntningar inför kommande räntemöten hos ECB på torsdag och Fed i nästa vecka, medan handelsoron verkar ha dämpats något.

Vid 15-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex backat med 0,2 procent, liksom för det bredare S&P 500. Terminen för teknikorienterade Nasdaq 100 var ned 0,4 procent.

På måndagen handlades New York-börserna runt nollstrecket. Asienbörserna följde sedan upp med blandad utveckling på tisdagen. I Europa noterades också oregelbunden utveckling både lite under och över oförändrad nivå, men lite bättre för storbolagsindex i Stockholm. Fortsatt osäkerhet kring brexit sänkte humöret på kontinenten.

På råvarumarknaden har tisdagen bjudit på fortsatt uppgång i oljepriserna, i spåren av måndagens signaler från Saudiarabiens nya energiminister om att Opec och dess allierade kommer att fortsätta med sina produktionsminskningar. WTI-oljan i första termin noterades kring 58:45 dollar fatet.

I kväll kommer veckosiffrorna över amerikanska oljelager från branschorganisationen API.

Bland enskilda aktier riktas blickarna mot Apple som har ett lanseringsevenemang på tisdagen, där nya upp Iphonemodeller väntas bli presenterade. Appleaktien var lätt ned i förhandeln.

Ford Motor sjönk 3,7 procent efter sänkt kreditbetyg till skräpstatus hos kreditvärderingsinstitutet Moodys.

HD Supply, distributör av industriprodukter, sjönk nära 4 procent inför handelsstarten efter sänkta prognoser och sämre försäljning än väntat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco