Nedgångar i New York

2017-03-20 07:16
Foto: IBL

Amerikanska börser handlades något ned på fredagen. Dow Jones Industrial Average och S&P 500 sjönk 0,1 procent till 20.914 respektive 2.378.

Tekniktunga Nasdaq var oförändrat på 5.901.

"Marknaden handlas i ett smalt intervall och är förhållandevis tyst. Med det sagt, tickade 10-årsräntan ned en bit till under 2,50 och finansbolag är ned medan kraftbolag, ett obligationssubstitut, är upp", sade Quincy Krosby, marknadsstrateg vid Prudential Financial, till Marketwatch.

En av dagens fokuspunkter var president Donald Trumps och tyske förbundskanslern Angela Merkels möte och presskonferens.

Angela Merkel sade vid mötet att hon gärna ser att förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA återupptas, och Donald Trump sade att han inte är någon isolationist men att han vill se rättvisa handelsförhållanden.

Tyskland är ett av länderna som Donald Trump anklagat för att ha orättvisa fördelar inom handel.

Marknaden har också väntat på nyheter från G20-mötet i Baden-Baden, som blir nye amerikanske finansministern Steven Mnuchins första. Han väntas sätta press på andra länder att stärka sina valutor, efter Donald Trumps uttalanden om hans önskan om en svagare dollar.

På fredagen rapporterade Reuters att ett utkast till kommunikén från mötet visar att G20 kommer att avstå från konkurrensdevalveringar och varna för volatila valutarörelser, men att de ännu inte har hittat någon gemensam hållning för handel och protektionism.

Finans tyngde börsen och bankerna Goldman Sachs och JP Morgan Chase sjönk 1,7 respektive 1,1 procent.

Aktier i bioteknikbolaget Amgen tappade 6,6 procent på fredagen efter att bolagets kolesterolläkemedel Repatha inte minskat risken för hjärtkomplikationer lika mycket som analytiker hade räknat med.

Canada Goose fortsatte resan uppåt på fredagen och steg drygt 7 procent efter att ha stigit 26 procent i börsdebuten på torsdagen.

Den amerikanska 10-årsräntan sjönk 4 punkter till 2,50 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom