Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nedgångar på Wall Street

2018-05-16 07:30
Foto: David Bebber/IBL

New York-börserna sjönk i tisdagshandeln, samtidigt som dollarn och USA-räntorna fortsatte att klättra. Blickarna riktades även mot handelsrelationerna mellan USA och Kina med en växande oro för att förhandlingarna mellan länderna inte gör några framsteg.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex backat 0,8 procent till 24.707 efter att ha stigit åtta dagar i rad. Det bredare S&P 500 var ned 0,7 procent till 2.711 och teknikorienterade Nasdaq visade minus 0,8 procent till 7.352.

Sektorvis var samtliga sektorer i S&P 500 lägre med fastighetsbolagen som störste förlorare efter en nedgång 1,7 procent.

Byggvaruhuskedjan Home Depot backade 1,6 procent i spåren av en kvartalsrapport med något lägre försäljning än väntat. Jämförbar försäljning ökade med 4,2 procent under kvartalet, vilket var något lägre än analytikernas snittprognos om en tillväxt på 5,6 procent.

Tummen ned för sin delårsrapport fick också Agilent Technologies, som föll 9,7 procent.

Spotify var ned 0,8 procent till 158:71 dollar. Loop Capital har inlett bevakning av musikstreamingtjänsten med säljrekommendation och en riktkurs på 120 dollar.

Nedåt gick det även för Tesla, som sjönk 2,7 procent. Morgan Stanley har sänkt sin riktkurs på Tesla med nästan 30 procent, till 291 dollar från 376 dollar. Banken har dragit ned sina prognoser för elbilstillverkarens marginaler och samtidigt höjt sitt estimat för hur stort belopp Tesla kan komma att försöka få in via en nyemission.

Utöver detta meddelade bolaget även på tisdagskvällen att det finns planer på att återigen stänga ner produktionen i fabriken i Fremont, Kalifornien. Avstängningen planeras pågå i sex dagar i slutet av maj och syftet är att under tiden göra justeringar i anläggningens löpande band.

Ett knippe statistik i form av lagerdata för mars, försäljning av befintliga bostäder april och NAHB husmarknadsindex gav inget direkt avtryck på finansmarknaderna.

Den amerikanska tioårsräntan var upp nära 7 punkter till 3,07 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom