Nedgången på börsen ökar

Nedgången är bred, nästan samtliga tungviktare sjunker.
Nedgången på börsen ökar - Swedbank_binary_6964773.jpg
STOCKHOLM 20190424 Swedbanks tillförordnade vd och koncernchef Anders Karlsson presenterar företagets delårsrapport på huvudkontoret i Sundbyberg. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040 Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kursfallen på Stockholmsbörsen tilltog under förmiddagshandeln. Vid 12-tiden ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,8 procent, sämre än de ledande Europabörserna som kretsar kring nollan.

I botten bland storbolagen syns Swedbank. Dagens Industri skriver om att banken i penningtvätthärvan kopplas till kemiska vapen i Syrien. Andra aktier som går extra dåligt är skogsbolaget SCA, minus 2,3 procent och Telia, ner 1,6 procent.

Bland några få tungviktare på plus märks läkemedelsjätten Astra Zeneca, upp 0,2 procent.

Bostadsutvecklaren Bonava släppte kvartalsrapport på morgonen, aktien faller runt tre procent.

En av rapportvinnarna i delårsfloden var TF bank, plus sex procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets