Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nedsidesrisker kring penningtvätt får JP Morgan att sänka storbanken

2020-01-10 10:29
JP Morgan. Foto: All over press

JP Morgan ser betydande nedsiderisker för SEB och Swedbank i händelse av ytterligare negativt nyhetsflöde kring penningtvätt.

Det uppger JP Morgan i den analys där investmentbanken sänker sin rekommendation för SEB till undervikt och upprepar samma rekommendation för Swedbank, rapporterar Bloomberg News.

JP Morgan är fortfarande bekymrad över den historiska volymen av högriskflöden kring så kallade non resident-kunder hos SEB och Swedbank, samt över juridiska risker.

Även om de juridiska riskerna skulle vara hanterbara finns det risk för kostnadspress med tanke på granskningen av system och kontroller. Vidare kan risker relaterade till varumärket slå mot bankernas intäkter.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterade under morgonen att JP Morgan sänker sin rekommendation för SEB till undervikt från tidigare neutral, och att riktkursen sänks från 87 till 75 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom