Negativt resultat för Moment Group

Underhållning-, upplevelse- och eventbolaget Moment Group hade en nettoomsättning på 217 miljoner kronor under första kvartalet (277).

Minskningen i omsättning är framför allt hänförbar till Live Entertainment och Event, medan Immersive Expericnces ökade något

Det framgår av delårsrapporten.

Rörelseresultatet var i kvartalet -20 miljoner kronor i enlighet med nuvarande regelverk. För att möjliggöra jämförelse mellan åren har IFRS 16-påverkan justerats vilket ger ett resultat på -21 miljoner kronor (1).

Kvartalet tyngs av 2Entertain och Kungsportshuset.

”Årets första kvartal präglas av 2Entertains negativa försäljningsutveckling för innevarande säsong 2018/2019 och utmaningarna i att nå lönsamhet för Wallmans Groups satsning i Kungsportshuset i Göteborg”, står det i rapporten.

Av det negativa rörelseresultatet på -20 miljoner kronor enligt IRFS 16 står 2Entertain och Wallmans Group tillsammans för lika delar. Övriga affärsområden utvecklas i linje med förväntan.

2Entertain genomför åtgärder för att säkerställa positiv utveckling framåt. Under första kvartalet har ett antal av åtgärderna kommunicerats, bland annat ett program som ska ge besparingar på totalt 6 miljoner kronor på årsbasis.

Vidare pågår ett koncernövergripande åtgärdsprogram som inklusive ovan nämnda åtgärdsprogram inom 2Entertain totalt adresserar cirka 20 miljoner kronor i sänkta fasta kostnader på årsbasis. Det består av effektiviseringar och sammanslagningar av gemensamma funktioner, ett antal tjänster som inte ersätts vid avgångar, samt minskade kontorsytor inom koncernen.

Efter kvartalets utgång beslutades det att genomföra en fullt garanterad företrädesemission som ska tillföra bolaget cirka 55 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets