Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

New York-börser väntas öppna på plus

2018-01-03 15:23
Foto: Paul Brown/IBL

USA-börserna väntas komma att öppna uppåt på onsdagen. Investerarnas fokus är riktat mot släppet av Federal Reserves senaste protokoll och de ledtrådar om den framtida ränteutvecklingen som det kan ge.

Terminerna indikerade vid klockan 15.10 på uppgångar 0,1 till 0,2 procent.

"Dagens handel är ytterligare en som ser ut att bli tunn på någon riktigt viktig statistik. För mig är makrobilden helt inriktad mot fredagens sysselsättningsrapport så allt innan det kan bara komma att bli störningsmoment", sade James Hughes chefsmarknadsanalytiker vid Axitrader i en kommentar som Marketwatch tagit del av.

"Det enda området som inte bara kommer att bli en störning är när Fed släpper sitt protokoll, där vi söker efter indikeringar om kring räntehöjningar för 2018. Förväntningarna är att vi kan se upp till 4 räntehöjningar under 2018 där den första väntas äga rum i mars", sade James Hughes.

Scana steg 22 procent i förhandeln efter att energibolaget kommit överens om en sammanslagning med Dominion Energy.

Trevana belönades med en uppgång på 16 procent då den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kommer granska bolagets marknadsansökan för läkemedelskandidat Olinvo för optimering av behandlingen av smärtlindrare i form av injicerbara opioider.

Moneygram International tappade 6 procent efter att bolaget avbröt sina planer på att slå sig samman med Ant Financial Services Group, ett dotterbolag till Kina-baserade Alibaba Group Holding. Den avbrutna sammanslagningen uppkom efter månader av diskussioner med den amerikanska regeringen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom