Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

New York-börserna stängde på plus

2018-07-11 07:59
Foto: David Bebber/IBL

De ledande USA-börserna höll sig en bit ovanför nollstrecket på tisdagen.

Den stundande rapportsäsongen har ökat riskaptiten hos investerare, samtidigt handelsoron har avtagit något. USA:s president Donald Trump träffar EU-ledare vid Nato-toppmötet i Bryssel onsdag-torsdag.

Dow Jones industriindex stängde upp 0,6 procent till nivån 24.918. Det bredare S&P500 steg 0,4 procent till 2.794 medan det teknikorienterade Nasdaq var oförändrat på 7.759.

Sektorsvis var det dagligvaror som gick bäst med en uppgång på 1,3 procent, medan finans var enda sektor på minus för dagen, ned 0,4 procent.

På bolagsfronten visade läsktillverkaren Pepsi en omsättningstillväxt med 2,4 procent i sin rapport för det andra kvartalet. Pepsi-aktien steg 4,8 procent.

Det amerikanska detaljhandelsföretaget Nordstrom föll nästan 5 procent inledningsvis under tisdagen. Anledningen till aktiefallet var att investerare inte delade Nordstroms optimistiska utsikter sedan bolaget presenterade sina prognoser för de kommande fem åren. Aktien återhämtade sig dock något och stängde på -2,7 procent.

Elbiltillverkaren Tesla har tecknat ett avtal med kinesiska myndigheter för att anlägga en fabrik i landet med en produktionskapacitet på 500.000 bilar per år. Tesla steg 1,2 procent.

Ebay har nedgraderats till behåll från tidigare köp av den amerikanska banken Sun Trust. Beslutet från USA:s högsta domstol om att stater i USA kan kräva e-handelsbolag som Amazon och Ebay på skatt ligger bakom den sänkta rekommendationen. Ebay sjönk 2,3 procent. Amazon-aktien var upp 0,2 procent.

Apotekskedjan Walgreens sjönk 0,8 procent efter att Evercore ändrat sin rekommendation från övervikt till jämvikt.

Bland råvarunyheter har USA:s allierade Sydkorea och Japan fått svårt att anpassa sig efter USA:s uppmaning om att samtliga allierade måste sluta importera olja från Iran.

På tisdagen steg WTI-priset med 0,3 procent medan Nordsjöoljan var upp 1,0 procent. Oljebolagen Chevron och Exxon steg mellan 1,0 och 1,3 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp en punkt till 2,87 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom