New York: Små rörelser inför franska valet

2017-04-21 16:23 Direkt Affärsvärlden
Foto: All over press

De ledande börsindexen i USA var nästintill oförändrade under inledande handeln på fredagen. Kvartalsrapporterande bolag var i fortsatt fokus medan investerare inväntade den första omgången av det franska presidentvalet i helgen.

Vid 16.00 handlades det breda indexet S&P 500 och Dow Jones marginellt under nollstrecket vid nivåerna 2.350 och 20.502. Nasdaq hade backat med 0,1 procent till 5.917.

Enligt de flesta opinionsundersökningar inför den första rundan av presidentvalet i Frankrike på söndag är mittenkandidaten Emmanuel Macron i knapp ledning.

"Även om Macron har blivit tippad som favorit i valet så skulle en oväntad seger från Marine Le Pen kunna bli ett symboliskt slag mot EU och kunna leda till en tidvåg av riskaversion", sade en analytiker vid FXTM i en kommentar enligt Reuters.

På råvarumarknaden märktes ett sjunkande oljepris vilket satte press på energirelaterade bolag. Även telekom- och hälsovårdsbolag var bland de sämre presterande.

Inom det breda S&P 500-indexet var leksakstillverkaren Mattel den sämst presterande aktien. Bolaget sjönk med 10 procent efter att ha redovisat en vinst långt under förväntan. Det svaga kvartalsresultatet följer dessutom på ett julkvartal som också var en besvikelse.

Honeywell rörde sig i motsatt riktning efter sin delårsrapport där både försäljning och vinst bättre än väntat. Industrikonglomeratet avancerade med 2,7 procent.

Även korttillverkaren Visa levererade en positiv rapport och steg med 0,7 procent som följd.

Den amerikanska tioårsräntan var 1 punkt lägre vid 2,22 procent.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom