New York spås öppna ned

Terminerna för de ledande börserna i New York indikerar en negativ börsöppning.
New York spås öppna ned - nyc_binary_6947987.png

Terminerna för de ledande börserna i New York indikerade en negativ börsöppning under onsdagen. På rapportfronten har både Boeing och Caterpillar öppnat böckerna för det andra kvartalet och i förhandeln straffades bägge aktier.

Vid 14.50-tiden var terminen för Dow Jones storbolagsindex ned 0,4 procent. Det bredare indexet S&P 500 tappade 0,2 procent medan teknikinriktade Nasdaq 100 noterades 0,1 procent ned.

På handelsfronten har kinesiska regeringen gett sitt godkännande för fem företag att köpa upp till tre miljoner ton amerikanska sojabönor utan importtullar som en goodwill-gest, rapporterade Bloomberg med hänvisning till källor. Det finns även en chans att det blir en till runda import av råvaror utan tullar, beroende på hur handelssamtalen fortlöper, enligt källorna.

Bland bolagsnyheter redovisade flygplanstillverkaren Boeing en förlust på 5:82 dollar per aktie för det andra kvartalet. Förväntat var ett positivt resultat på 1:98 dollar per aktie, enligt Bloombergs snittprognos. I förhandeln tappade aktien 0,8 procent.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, redovisade intäkter som var i linje med förhandstipsen. Bolaget uppgav vidare att den justerade vinsten per aktie för 2019 väntas hamna i den lägre delen av prognosintervallet. I förhandeln var aktien ned 4,5 procent.

Telejätten AT&T redovisade en minskande kvartalsvinst för första gången på fyra år, enligt Bloomberg. I förhandeln gick aktien ner med 0,5 procent.

Bättre gick det för logistikbolaget UPS, som gick uppåt med 4,4 procent efter sin rapport. Det justerade resultat per aktie kom in bättre än väntat, samtidigt som helårsprognosen upprepades.

Bland övriga nyheter har amerikanska myndigheter inlett en konkurrensutredning mot flera amerikanska teknikbolag. Vidare har FTC (Federal Trade Commission) nått en överenskommelse med Facebook där det sociala mediebolaget ska betala 5 miljarder dollar på grund av dess hantering av privat information. I förhandeln försvagades aktien med 1,5 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.