New York: Uppåt i inledande handeln

2017-05-18 16:31 Direkt Affärsvärlden
Foto: IBL

Amerikanska börser steg något i den inledande torsdagshandeln efter att ekonomisk data på torsdagen bidragit till att minska oron för den senaste veckans skandal kring president Donald Trump.

"Skandalen dominerar så mycket just nu att jag antar att det inte krävs mycket för att skrämma investerare", sade Connor Campbell vid Spreadex, till Marketwatch.

Dow Jones index noterades vid 16.15 omkring 0,1 procent upp, medan det tekniktunga Nasdaq kompositindexet steg nästan 0,7 procent. Det breda S&P 500 var upp 0,3 procent.

Samtidigt kom statistik över arbetslöshet och Philadelphia Fed-index in bättre än väntat.

Philadelphia Fed-index steg till 38,8 från 22 i april, samtidigt som antalet nyanmälda arbetslösa sjönk med 4.000 förra veckan och antalet personer som fortsatte få bidrag var på lägsta nivån sedan 1988.

Bland enskilda sektorer gick telekom starkast med AT&T och Verizon upp 1,2 respektive 1 procent.

L Brands handlades upp 4,3 procent, efter resultat för första kvartalet som var i linje med förväntningarna samtidigt som bolagets guidning för andra kvartalet tolkas som "en suck av lättnad då investerare var beredda på ett sämre resultat", sade Roxanne Meyer vid MKM Partners, till Bloomberg News.

Kinesiska näthandelsjätten Alibaba redovisade ett resultat som var lägre än väntat och sjönk 2,7 procent i inledningen. Wal-Mart steg däremot efter sin rapport.

Även Cisco backade 7,9 procent efter att på onsdagskvällen ha lämnat en prognos om att intäkterna under innevarande kvartal kommer sjunka med 4-6 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligation noterades 1 punkt ned till 2,22 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet