Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nibe något under förväntan

2020-02-13 08:10
Foto: Nibe

Värmeteknikbolaget Nibe redovisar resultat något under analytikernas förväntningarna i fjärde kvartalet 2019. Bolaget höjer utdelningen.

Nettoomsättningen steg 9,8 procent till 7 137 miljoner kronor (6 498). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 7 139 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 953 miljoner kronor (905), väntat rörelseresultat var 968 miljoner kronor. Rörelsemarginalen var 13,4 procent (13,9).

Resultatet före skatt var 886 miljoner kronor (877), analytikerkonsensus låg på 927 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 685 miljoner kronor (689), analytikerkonsensus var på 710 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår en utdelning på 1,40 kronor (1,30), en ökning med 7,7 procent. Analytikerna hade räknat med 1,44 kronor.

"Vår sammanfattning av 2019 är att vi, i en marknad präglad av försiktighet och med stora variationer mellan olika marknader och marknadssegment, har lagt ännu ett robust helår bakom oss med såväl fortsatt omsättnings- som resultattillväxt", säger Gerteric Lindquist, vd och koncernchef för Nibe i bokslutskommunikén.

"Med vår företagsfilosofi och vårt starka produktprogram är vi väl positionerade i en marknad som allt tydligare präglas av övergången till ett mer hållbart och digitaliserat samhälle. De under året genomförda förvärven liksom inriktningen av vår egen produktutveckling bedöms förstärka vår position ytterligare. Vårt interna effektiviseringsarbete och noggranna kostnadskontroll fortsätter också med oförändrad intensitet", fortsätter Lindquist.

"Även om vår omvärld är svårbedömd är vi, tack vare vår geografiska spridning, stabila lönsamhet och goda finansiella beredskap för ytterligare offensiva förvärv, försiktigt positiva till 2020 som helhet", avslutar Gerteric Lindquist.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom