Nike mot kursrekord

USA-börserna ser ut att fortsätta lätt nedåt när onsdagens handel drar igång.
Nike mot kursrekord - nyse-wall-street-700_binary_6968510.jpg

Beskedet att Demokraterna kommer att starta en formell riksrättsutredning mot president Donald Trump har bidragit till att öka osäkerheten på marknaderna. Dagen före påverkades också humöret av hårda kommentarer om Kina från USA-presidenten i FN:s generalförsamling.

Vidare på den geopolitiska fronten sade en iransk företrädare på onsdagen att sannolikheten för ett möte mellan Irans president Rouhani och USA:s president Trump är noll, rapporterar Reuters.

Klockan 14.45 var terminerna för såväl Dow Jones industriindex, som för det bredare S&P 500 och teknikorienterade Nasdaq 100 ned med 0,1 procent. Det var en återhämtning från lägre nivåer tidigare under eftermiddagen.

På tisdagen stängde USA-börserna nedåt efter att frågan om Donald Trump ska ställas inför riksrätt blossat upp. Asienbörserna följde efter med minusnoteringar. Kinabörserna sjönk 1-1,6 procent och Tokyobörsen med 0,4 procent. Även i Europa lyser börsskärmarna i rött på onsdagen, med nedgångar från 1 procent och uppåt på de ledande börserna undantaget Londonbörsen som klarat sig lite bättre.

USA-dollarn har stärkts under onsdagen mot euro och yen och USA-räntorna har vänt upp lite efter en försvagning tidigare på dagen.

På råvarumarknaden har oljepriserna noterats lägre. WTI-oljan i första termin låg på 56:37 dollar fatet på eftermiddagen. Senare i eftermiddag kommer amerikanska oljelager, veckosiffror från energidepartementet. Branschorganisationen API:s lagersiffror på tisdagen visade en ökning i stället för väntat lägre lager, enligt Reuters.

Nikes rapport på tisdagskvällen fick ett positivt mottagande och aktien steg nära 5 procent i förhandeln. Sportklädesföretagets vinst per aktie för det första kvartalet hamnade på 86 cent, jämfört med förväntade 70 cent, enligt Bloombergs snittprognos. Nike ser på förhand ut att inleda onsdagens handel på drygt 91 dollar, vilket i så fall skulle innebära aktiens högsta kurs hittills.

Philip Morris och Altria avslutar sina fusionssamtal, skrev tobaksbolagen i ett pressmeddelande på onsdagen. Philip Morris var upp över 7 procent i förhandeln och Altria drygt 2 procent.

Onsdagen bjuder inte på mycket i form av statistik eller andra tyngre makrohändelser. Klockan 16 kommer siffror över försäljning av nya hem. I juli föll försäljningen oväntat mycket, men nu ligger förväntningarna på en ökning med 3,5 procent, enligt Reuters.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.