Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nissan sänker helårsprognos

2019-02-12 10:03
Foto: Mariam Butt / TT

Den japanska biltillverkaren Nissan sänker sin resultatprognos för räkenskapsåret, som sträcker sig till och med mars 2019, efter ett svagt tredje kvartal (oktober-december).

Nu räknar bolaget med ett rörelseresultat på 450 miljarder yen för helåret 2019, en sänkning från tidigare prognos om 540 miljarder yen, enligt Bloomberg News.

Den nya prognosen är lägre än analytikernas snittförväntningar för helåret som låg på 521 miljarder yen, enligt Bloomberg News.

För helåret siktar Nissan på än global försäljning på 5,6 miljoner fordon, från tidigare prognos om 5,93 miljoner fordon.

Prognosen för nettointäkterna för helåret sänks till 11.600 miljarder yen, mot att tidigare ha räknat med 12.000 miljarder yen. Även den prognosen låg lägre än analytikerestimatet.

För det tredje kvartalet, oktober-december, redovisar Nissan ett rörelseresultat på 103 miljarder yen. Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 118 miljarder yen, enligt Bloomberg News.

I USA drar Nissan ned sin produktion för att fokusera på lönsamhet i Amerika. Försäljningen i Kina, som är Nissans största marknad, sjönk under det tredje kvartalet.

Nissan tar också en engångskostnad på 9,2 miljarder yen relaterad till bolagets avskedade ordförande Carlos Ghosn, som anklagas för förskingring och skattebrott i Japan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom