Nokia sämre än väntat

Rörelseresultatet kom in en bra bit under det förväntade. Omsättningen förvånade dock på ett positivt sätt.

Nokia redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,05 dollar (0,04) för det första kvartalet 2015.

Enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät förväntades resultatet uppgå till 0,05 euro per aktie exklusive extraordinära poster.

Rapporterat rörelseresultat uppgick till 237 miljoner euro (242) och rapporterat nettoresultat till 180 miljoner euro (108). Väntat rapporterat rörelseresultat var 270 miljoner euro medan motsvarande rapporterat nettoresultat förväntades uppgå till 166 miljoner euro.

Bruttomarginalen var 42,5 procent (45,6).

Omsättningen uppgick till 3,2 miljarder euro (2,7). Analytikerna hade i snitt spått en omsättning på 3,0 miljarder euro.

Nokia spår också att de totala kapitalinvesteringarna, capex, väntas uppgå till omkring 250 miljoner euro 2015 (tidigare prognos 200 miljoner euro). Det framgår av delårsrapporten.

De finansiella kostnaderna bedöms fortsatt bli omkring 160 miljoner euro.

Vidare upprepas att de koncerngemensamma kostnaderna icke IFRS fortsatt ska uppgå till omkring 120 miljoner euro.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.