Nokias framtidsprojekt floppar

Det tidigare hypade affärsområdet "Digital Health" har haft en knacking resa hitills. Nu skriver Nokias strategichef i en intern promemoria att potentialen saknas.
Nokias framtidsprojekt floppar - risto-siilasmaa-nokia-affarsvarlden-700_binary_6872899.png

Nokia tror inte på sin gökunge ”Digital Health”, med så kallat smarta klockor och vågar, en verksamhet som bolaget förra veckan inledde en strategisk översyn av efter en finansiellt sett knackig resa hittills.

Det framgår av en intern promemoria, författad av Nokias strategichef, som Reuters och nyhetssajten The Verge har tagit del av.

”För närvarande ser vi inte någon förutsättning för att det ska kunna bli en meningsfull del av ett så stort bolag som Nokia”, skriver hon om segmentet, som rapporteras under patent- och licensverksamheten Nokia Technologies.

Nokia, som inledde sin verksamhet inom så kallad digital hälsa med att köpa det franska startupbolaget Withings för 170 miljoner euro 2016, avböjer att kommentera promemorian.

Den förvärvade verksamheten har inte infriat Nokias resultatförväntningar, och i niomånadersrapporten 2017 skrev Nokia ned 141 miljoner euro i goodwill till följd av Withingsförvärvet.

Nokia Technologies stod 2017 för 43 procent av Nokias rörelseresultat, men Digital Health stod för en marginell del av Nokia Technologies omsättning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco