Nokias ordförande: ”Vi respekterar Ericsson enormt”

Nokias ordförande Risto Siilasmaa är övertygad att Ericsson kommer tillbaka ”starkare än någonsin”. Det säger han till Affärsvärlden.
Nokias ordförande: ”Vi respekterar Ericsson enormt” - risto-siilasmaa-nokia-affarsvarlden-700_binary_6872899.png

Den finländska telekomjätten befann sig för fyra-fem år sedan i en tuff situation och var mycket illa ute. Ordförande Risto Siilasmaa säger att Nokias dåvarande situation var svårare än den Ericsson är i nu. Han har samtidigt lätt att identifiera sig med Ericssons situation.

-Vi respekterar Ericsson enormt, det är ett av de äldsta bolagen i den här branschen. Efter att själva ha varit i en svår situation för inte så länge sedan, känner vi för dem, säger han till Affärsvärlden i samband med en föreläsning på Nokias huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors.

Risto Siilasmaa blev ordförande för Nokia år 2012, mitt under bolagets djupa kris. Han anses vara hjärnan bakom Nokias räddning och framgångsrika återkomst. Siilasmaa var också tillförordnad vd hösten 2013 och våren 2014 efter att amerikanen Stephen Elop återvände till Microsoft i samband med att samma bolag köpte Nokias telefoner för motsvarande knappt 50 miljarder kronor.

Nokias mobilsystemsida räddades senare genom samgåendet med konkurrenten Alcatel-Lucent, och är i dag en av Ericssons främsta konkurrenter.

-Jag är helt övertygad att Ericsson kommer tillbaka, starkare än någonsin och att vi när det sker måste kämpa hårt för att vara konkurrenskraftiga, säger Risto Siilasmaa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.