Nordea: Begränsad uppsida i kredithanteringsbolaget

Svaga säsongsmönster och en negativ tillväxt för den spanska verksamheten kan leda till ett tillfälligt bakslag för kredithanteringsbolaget Intrum. Det bedömer Nordea Markets .
Nordea: Begränsad uppsida i kredithanteringsbolaget - intrum-affarsvarlden-700_binary_6879497.png

Nordea Markets har sänkt sin rekommendation för aktien från köp till behåll inför rapporten för det första kvartalet.

Nordea lyfter fram att deras förväntan för det gångna kvartalet ligger “cirka 6 procent under konsensus”, framgår det av ett morgonbrev.

“Efter att Intrum stigit med 25 procent sedan årsskiftet väljer vi att sänka rekommendationen till behåll då uppsidan är begränsad för närvarande”, anser banken.

Samtidigt är ett p/e-tal omkring 10 för årets förväntade resultat inte utmanande, men “Intrum handlas nu i linje med det historiska snittet med en premiumvärdering mot sektorn på 10 procent”, heter det vidare.

Nordea framhåller samtidigt att, undantaget risken för det tillfälliga bakslaget i närtid, Intrum kan tänkas visa upp “en stark tillväxt i samband med integrationen av Intesa”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG