Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordea: Kinnevik ska upp 20 procent

2018-02-12 08:19
Foto: Pharaoh / Alamy/All over press

Nordea Markets höjer rekommendationen för Kinnevik till köp från behåll. Riktkursen är 330 kronor.

Kinneviks nya och från Dustin rekryterade vd Georgi Ganevs erfarenheter av näthandel i Norden lär gynna investeringsbolaget, och utökat fokus på den olistade portföljen, speciellt Norden, demonstrerar ambitionen att bygga spännande och långsiktiga digitala konsumentorienterade verksamheter.

Det skriver Nordea på måndagen i en analys där Kinnevikrekommendationen höjs från behåll till köp med riktkursen 330 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om under morgonen.

"Vi välkomnar också Kinneviks initiativ kring att omdana och optimera den nordiska telekomsektorn", skriver Nordea apropå de pågående affärerna med portföljbolagen Com Hem, Tele2 och MTG.

På minuskontot listar banken bland annat att verksamheten är fragmenterad - Kinnevik har en del småinnehav som inte ens syns i rapporterna - exponering mot tillväxtmarknader med politiska risker och svaga utsikter, och potentiella likviditetsproblem efter förluster i onoterade bolag.

Vid klockan 10.15 var Kinnevik B upp drygt 4 procent till 282:40 kronor, mest i OMXS30 som samtidigt var upp 2,0 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom