Nordea sätter sälj på Cloetta

2017-04-19 09:12 Direkt Affärsvärlden
Nordea tycker det är läge att sälja Cloetta. Foto: Cloetta

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Cloetta till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 33 från 34 kronor. Det framgår av en analys.

Nordea ser en trög inledning på 2017 för konfektyrbolaget Cloetta. Den jämförbara försäljningen i det första kvartalet väntas ha stigit med endast 0,5 procent. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Inräknat valutakurseffekter väntas försäljningen öka med 2 procent samtidigt som det underliggande rörelseresultatet väntas förbli oförändrat vid 127 miljoner kronor.

Förvärvet av Candyking väntas komma att konsolideras från maj i stället för juli som låg i bankens tidigare antaganden. Däremot väljer Nordea att inte ändra sina estimat då lägre marginaler i det första kvartalet väntas ta ut två ytterligare månader med Candyking under 2017.

Engångsposterna i kvartalet relaterat till förvärvet av Candyking väntas uppgå till 18 miljoner kronor. Under 2017 väntas Candyking komma att bidra med 80 miljoner kronor i resultatbidrag på rörelsenivå.

Värderingen på Cloetta ligger enligt banken omkring 10 procent över konkurrenterna sett till 2018 års förväntade resultat. P/E-talet baserat på 2018 års väntade resultat landar på 15.

Nordea bedömer att värderingen av bolaget är något ansträngd och har i skenet av det sänkte sin rekommendation för aktien till sälj från tidigare behåll, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på onsdagen. Riktkursen ligger på 33 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom