Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordea ser 35 procents uppsida i affärssystembolag

2014-07-02 13:52

Trots en kursstegring på nära 44 procent i år ställer sig Nordea fortsatt positiva till affärssystembolaget IFS, enligt ett marknadsbrev på onsdagen.

Banken lägger till aktien i modellportföljen med en riktkurs på 300 kronor på ett års sikt, vilket motsvarar en uppgång om cirka 35 procent räknat från dagens kurs på 222 kronor.

Under 2013 ökade licensintäkterna med 17 procent valutajusterat och under årets första kvartal fortsatte ökningen med 24 procent. Samtidigt spås kostnaderna sjunka med 125 miljoner kronor i år till följd av en effektivare utveckling. Sammantaget blir det en vinst som, enligt bankens prognoser, väntas öka 76 procent i år och 19 procent nästan år.

Därtill väntas IFS även få en viss draghjälp av en bättre underliggande global marknad som väntas växa med cirka 5 procent i år. En högre värdering är motiverad enligt Nordea.

Banken ser också positivt på att tvisten på Sri Lanka, som har förföljt bolaget sedan 2002, vanns den 23 juni. Utfallet väntas öppna för bolaget att disponera de 400 miljoner kronor i likvida medel som bolaget hållit lite extra hårt i på grund av tvisten. Om förvärv uteblir kan aktieägare i bolaget nöja sig med att utdelningen mest troligen ökar. Att tvisten är förbi öppnar även upp för bud på bolaget, resonerar banken.

"Om samma multiplar skulle appliceras på IFS som budet på Readsoft skulle det i stort innebära en dubbling av aktiekursen", heter det i marknadsbrevet.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom