Nordea spår ökad tillväxt för Autoliv

En stabiliserad fordonsmarknad kan få Autolivs tillväst att ta fart, tror Nordea.
Nordea spår ökad tillväxt för Autoliv - Auutoliv-vd-Mikael-Bratt_binary_6964988.jpg

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar. Det skriver Nordea Markets i en analys.

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kronor. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.

Autolivs rapport har fått flera analyshus att justera sina riktkurser. Bland annat har ABG sänkt riktkursen på Autoliv till 630 kronor, Kepler har sänkt till 70 dollar (72) och Barclays har sänkt till 50 dollar (52). Samtidigt har Handelsbanken och Baird har höjt sina riktkurser för Autoliv till 76 dollar (70) respektive till 77 dollar (74).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.