Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordea spår ökad tillväxt för Autoliv

2019-07-22 10:09
Foto: Autoliv

En stabiliserad fordonsmarknad kan få Autolivs tillväst att ta fart, tror Nordea.

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar. Det skriver Nordea Markets i en analys.

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kronor. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.

Autolivs rapport har fått flera analyshus att justera sina riktkurser. Bland annat har ABG sänkt riktkursen på Autoliv till 630 kronor, Kepler har sänkt till 70 dollar (72) och Barclays har sänkt till 50 dollar (52). Samtidigt har Handelsbanken och Baird har höjt sina riktkurser för Autoliv till 76 dollar (70) respektive till 77 dollar (74).

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom