Nordea: Utnyttja svackan – köp Securitas

Att köpa Securitas på kortsiktiga aktiekurstapp har historiskt sett varit klokt, skriver Nordea i en analys där rekommendationen köp upprepas med riktkurs nedjusterad till 190 kronor (192).
Nordea: Utnyttja svackan – köp Securitas - securitas-700-170227_binary_6828187.jpg

”Vi tror att framtida kursrörelser kommer att rimma med historien och således ser vi detta tapp som en ännu bättre möjlighet att köpa en undervärderad defensiv tillväxttillgång”, skriver Nordea.

Förvisso ser 2019 ut att bli ett klent år i Europa för Securitas. Men för koncernen ser både intäkts och vinsttillväxtutsikterna solida ut både för 2019 och 2020, tycker Nordea.

”Utvecklingen i Europa är relaterat till tajming och tillfälligheter snarare än en försvagad underliggande marknad”, lägger banken till.

Även om den europeiska verksamheten inte utvecklas som förväntat är ett justerat p/e för innevarande års vinst under 14 inte rimlig för ett bolag med Securitas attribut, fortsätter Nordea.

Securitas backade nära 10 procent på onsdagen. Efter kurstappet plockar Deutsche Bank bort en tidigare sälj-rekommendation. Aktien dras upp till behåll trots en nedjusterad riktkurs till 144 kronor (147).

Den tyska storbanken anser att halvårsrapporten visar att Securitas underliggande marknad fortsatt är högt konkurrensutsatt. I och med det är ”möjligheterna att tydligt förbättra marginalerna begränsade”, fortsätter Deutsche.

”I en tuffare och måhända en stagflationsmakromiljö, som vi ser som möjligt i det andra halvåret och framöver, kan marginaltrycket öka medan tillväxten kan förväntas minska”, skriver Deutsche Bank vidare.

Efter kurstappet är dock p/e-värderingen runt 13 kombinerat med en direktavkastning på omkring 3,5 procent för 2020 ”mindre utmanande ur ett värderingsperspektiv varpå vi uppgraderar till behåll”, fortsätter Deutsche Bank.

Efter onsdagens reträtt rekylerar Securitas upp knappt 2 procent på torsdagsförmiddagen till 152:50 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.