Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordic Capital ökar i Nordax

2018-02-16 08:14

Nordic Capital har köpt fler aktier i nischbanken Nordax som riskkapitalbolaget tillsammans med Sampo lade ett bud på i förra veckan.

Det bekräftar Nordic Capital i ett pressmeddelande.

Nordic Capital äger nu cirka 71,4 miljoner aktier i Nordax, motsvarande 64,3 procent av Nordax. Nordic Capital och Sampo äger tillsammans därmed nästan 72 procent.

Nordic Captial har efter budet lades den 8 februari köpt ytterligare 46,5 miljoner aktier och motsvarar cirka 42 procent. Säljare var bland annat Carnegie Fonder, Handelsbanken Fonder, Öresund och Swedbank Robur. Det är sedan tidigare känt att Öresund och Handelsbanken Fonder har sålt. De nämnda fyra ägarna, som ägde 19 procent av aktierna i Nordax, hade tidigare åtagit sig att acceptera budet på vissa villkor, men har alltså nu sålt aktierna.

"Det är glädjande att vi lyckats stärka vårt ägande i Nordax genom att fortsätta förvärva flera aktier. Jag ser fram emot att vi med hjälp av vår sektorexpertis kan påbörja de satsningar som krävs för att säkra Nordax konkurrenskraft på lång sikt", säger Kristoffer Melinder, partner på Nordic Capital.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom