Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordic Capital säljer Bambora i jätteaffär

2017-07-20 09:11
Johan Tjärnberg, vd Bambora. Foto: Bambora

Avvyttrar betalföretaget för 14,3 miljarder. "Ytterligare en fantastisk svensk unicorn".

Nordic Capital säljer det globala betalföretaget Bambora till Ingenico Group för cirka 1,5 miljarder euro (enterprise value), motsvarande 14,3 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bambora är ett utmärkt exempel på entreprenöriell affärsutveckling och ytterligare en fantastisk svensk unicorn som tagit tillvara på den stora lokala kompetens som finns inom teknologi för att skapa en global digital ledare”, säger Fredrik Näslund, Partner, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capitals fonder.

"Jag är verkligen glad över den här affären eftersom det kommer att gynna alla våra kunder. Jag är också mycket stolt över företagskulturen som vi byggt upp som är baserad på hög energi, samarbete och att alltid sätta våra kunder först. Vårt unika samarbete med Nordic Capital har förmodligen satt ett nytt rekord i att gå från en vision till att bli en start-up till att bli en erkänd innovatör i branschen", säger Johan Tjärnberg, vd för Bambora.

Bambora hanterar transaktioner till ett värde av mer än 55 miljarder euro per år, varav över 70 procent online och i mobilen. Bambora vann 15.000 nya kunder under första halvåret 2017. Intäkterna uppgick till 202 miljoner euro för 2016.

Ingenico Group är ett av världens största företag inom betallösningar som genom förvärvet av Bambora stärker sin position online och sina tillväxtmöjligheter inom globala betallösningar i många kanaler, skriver Nordic Capital i pressmeddelandet.

Transaktionen är villkorad av godkännande från berörda konkurrens- och andra regulotariska myndigheter och förväntas fullföljas under fjärde kvartalet 2017.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom