Norska DNB gör miljardvinst

Norska DNB gör miljardvinst - dnb-affarsvarlden-700_binary_6884850.jpg

Den norska banken DNB redovisar ett resultat före skatt på 7.705 miljoner norska kronor för det andra kvartalet 2019. Väntat var 7.668 miljoner, enligt Infront Datas snittestimat utifrån 18 analytikers prognoser.

Räntenettot blev 9.581 miljoner norska kronor, att jämföra med snittprognosen på 9.634 miljoner.

Kreditförlusterna blev netto 450 miljoner norska kronor i kvartalet. Förväntat var kreditförluster på 373 miljoner.

Banken bedömer fortsatt att den årliga lånevolymökningen blir 3-4 procent under 2019 samt 2020. Det framgår av rapporten för årets andra kvartal.

DNB upprepar bedömningen om högre tillväxtvolymer inom hushållsutlåning samt i segmentet små till medelstora företag, medan lånevolymerna till storföretag och internationella kunder väntas växa långsammare.

Banken behåller även målet att uppnå en avkastning på eget kapital överstigande 12 procent mot slutet av 2019. Ambitionen om en K/I-relation (kostnader/intäkter) under 40 procent vid samma tidpunkt ligger också kvar.

DNB håller fast vid sin utdelningspolicy om att dela ut mer än 50 procent av nettoresultatet samt att öka den nominella utdelningen varje år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco