Norwegian leasar ut flygplan

Flygbolagets vd Bjørn Kjos räknar med att leasa ut upp emot 150 flygplan, vilket skulle göra Norwegian till ett av världens största flygleasingbolag, skriver Svenska Dagbladet på söndagen.

”Vi har precis bildat ett nytt leasingbolag på Irland. Det ska vi använda för att hyra ut 100-150 flygplan och det ska göra oss till ett av världens fem största flygleasingföretag”, säger Kjos.

”Det här kommer att förändra företaget mycket. Redan i år börjar vi leasa ut en del plan och leasing kommer att bli en stor del av verksamheten. Det är ju också där pengarna i flygbranschen ligger”, säger han vidare.

På längre sikt kan flygleasingbolaget särnoteras, uppger vd:n som dock menar att Norwegian nog alltid kommer behålla kontrollen över bolaget.

Norwegian kommer i huvudsak att hyra ut Boeing 737 samt Airbus A320.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets