Norwegian rusar efter budspekulationer

Investerare har tagit position för att lägga bud på det finansiellt pressade norska flygbolaget Norwegian Air, rapporterar den spanska tidningen Expansion. Aktien rusade över 20 procent på spekulationerna.
Norwegian rusar efter budspekulationer - norwegian-dreamliner-affarsvarlden-700_binary_6892333.png

Expansion skriver att faktumet att Norwegians börsvärde rasat sedan rivalen IAG beslutade sig för att dra sig ur sina planer på att ta kontroll över det norska bolaget i höstas lett till att budgivare nu ser en öppning.

Norwegians aktie har rasat från kurser över 100 norska kronor till en lägsta notering på 34:90 kronor under onsdagen. Efter budryktet i spansk press handlades kursen upp till runt 44 kronor på torsdagseftermiddagen.

Enligt källor till tidningen rör det sig återigen om British Airways- och Iberia-ägaren IAG samt om tyska Lufthansa.

I en kommentar till norska Dagens Næringsliv uppger kommunikationschef Lassa Sandaker-Nielsen att Norwegian inte kan vare sig bekräfta eller förneka uppgifterna.

”Vi kommenterar aldrig spekulationer”, skriver han i ett sms.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.