Norwegians vd nominerad till årets mest pinsamma tv-insats

Varje år delas priset Skämskudden ut till personer som stått för de mest pinsamma insatserna inom svensk television. En av de nominerade i år är Norwegians vd Bjørn Kjos.

Den 27 augusti delas det mindre smickrande tv-priset Skämskudden ut på Ballroom 12 i Stockholm. En av de nominerade i kategorin ”Årets meltdown” är den norska flygbolagstoppen Bjørn Kjos.

Han nomineras för sin medverkan i SVT-programmet Skavlan den 13 mars tidigare i år där han diskuterar skatter med den franske nationalekonomen Thomas Piketty, specialist på förmögenhetsojämlikheter.

Bland annat rök de två ihop om Kjos aktieinnehav i egna bolaget, värt omkring två miljarder kronor. Kjos menade att han betalar mer än 1 000 procent i skatt på vad han tjänar. Men när Piketty frågar vad Norwegianchefen betalar i skatt på sin förmögenhet har Kjos inte något bra svar.

Se klippet med Bjørn Kjos och Thomas Piketty här.

Skämskudden delades ut för första gången i augusti 2013. Bakom projektet står de måttligt framgångsrika komikerna Martin Soneby och Fritte Fritzson, som genom detta initiativ vill uppmärksamma att en oproportionerligt stor del av svenskproducerad tv är av undermålig kvalitet.

Nominerade till skämskudden 2015

Direktsänt

Humorgalan
Prins-bröllopet
Kristallen 2014

Tv-personlighet

Ebba Kleberg Von Sydow
Samir Badran
Niklas Wikegård

Livsstil

Vardagspuls
Malou efter 10
Året med kungahuset

Årets reality

En natt på slottet
Under samma tak
Gifta vid första ögonkastet

Årets dokusåpa

Ex on the beach
Paradise hotel
Baren 2015

Årets meltdown

Broccoli, varför då? – Malou efter 10
Bajscocktail – Malou efter 10
Björn Kjos pratar skattesatser i Skavlan

Programledare

David Hellenius, Hellenius hörna
Malou von Sivers, Malou efter 10
Paolo Roberto, Baren

Underhållning

Bastuklubben
Idol 2014
Allsång på Skansen

Årets tävlingsprogram

Jagad av hundar
Sveriges städmästare
Hela kändis-Sverige Bakar

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG