Nuder lämnar Skistar – uppgifter om olämpligt beteende

Tidigare finansminister Pär Nuder avgår på "eget initiativ" från Skistars styrelse med omedelbar verkan. Orsaken sägs enligt majoritetsägaren vara att han uppvisat olämpligt beteende under VM i Åre. Det skriver SVT.
Nuder lämnar Skistar – uppgifter om olämpligt beteende - par-nuder-700_binary_6951442.jpg

Det är majoritetsägaren Ekhaga Utveckling, som kontrolleras av familjen Paulsson, som uppger att Skistars styrelseordförande Pär Nuder uppvisade ett olämpligt beteende vid tillfällen då den tidigare finansminsterna befunnit sig i officiella sammanhang under skid-VM i Åre, varefter han inte längre har styrelsens förtroende, enligt SVT.

Enligt Göran Grosskopf, styrelseledamot i Ekhaga Utveckling AB, står hela styrelsen bakom beslutet att be Pär Nuder lämna över ordförandeklubban.

– Jag har informerat Pär om att vi har fått för många utsagor om de här beteendena och det gör att huvudägaren inte längre har förtroende vilket jag informerade honom om i måndags, säger Göran Grosskopf till SVT.

Pär Nuder förnekar alla former av olämpligt beteende och menar att det pågår en makkamp inom Skistar.

–  Jag har inte gått över några som helst gränser, det här är illasinnat förtal, säger Pär Nuder till SVT.

Pär Nuder har suttit i Skistars styrelse sedan 2011. Han blev styrelseordförande hösten 2017.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.