Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Nvidias avtagande tillväxt oroar marknaden

2017-08-11 09:22
Nvidia tillverkare av grafikprocessorer och chipsets till moderkort. Foto: All over press

Nvidia, som är årets hittills bäst presterande chiptillverkare, gjorde marknaden besviken med sin rapport för det andra kvartalet som trots ett starkt resultat inte visade på den intäktstillväxt som investerare hoppats på.

Det skriver Bloomberg News.

Nvidia, baserat i Kalifornien, har varit kända för sina grafikchip inom gamingvärden. Bolaget försöker nu vidga sin kärnmarknad till att inkludera bland annat chip till självkörande bilar.

Under det kvartal som avslutades den 31 juli, var intäktstillväxten från datacenter och fordon mindre än 2 procent jämfört med föregående kvartal. Årstakten var också lägre än tidigare kvartal, och aktien föll med upp till 8,1 procent i torsdagens efterhandel.

Nvidias vd och grundare Jen-Hsun Huang betonar att de trender som driver hans kunder att köpa grafikchip för självkörande bilar och ge AI i datacenter är positiva och att marknaden bör fokusera på det starka resultat som bolaget gör.

"Detta kvartal nådde rekordnivåer, och vi guidade för ytterligare ett rekordkvartal. Allt efter det handlar om att vänta och se", sade han i en telefonintervju.

Nvidias aktie har haft den bästa utvecklingen i Philadelphia Stock Market Semiconductor Index, med en uppgång om 54 procent, mer än 10 procentenheter över den näst bästa.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom