Ny finanschef på Nordea

Nordea har rekryterat Ian Smith till rollen som ny finanschef. Han kommer närmast från jobbet som finanschef på Virgin Money UK.
Ny finanschef på Nordea - nordea-700_binary_6983870.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande som därmed bekräftar medieuppgifterna från Bloomberg News tidigare under torsdagen.

Ian Smith har haft ledande befattningar som Banking audit partner och därefter som chef för Financial Services M&A på Deloitte. Han har även varit chef för Group Finance i Lloyds Banking Group och i Halifax Bank of Scotland.

“Jag är glad att kunna välkomna Ian till Nordea. Han för med sig ledarskap, expertis och starka meriter. Med sin bakgrund och erfarenhet i finanssektorn med fokus på finansiering, treasury, affärsplanering, kostnadshantering samt fusioner och förvärv är han en utmärkt CFO för Nordea”, uppger Nordeas vd Frank Vang-Jensen.

“Den här utnämningen stöttar Nordeas nya fas och våra viktigaste prioriteringar – att optimera vår operativa effektivitet, genomföra initiativ för ökade intäkter och skapa positiva kundupplevelser”, fortsätter Frank Vang-Jensen.

Utnämningen förutsätter myndighetsgodkännande.

Ian Smith stannar kvar i sin nuvarande tjänst på Virgin Money UK för att bidra till en smidig överlämning till ett datum efter det att Virgin Money har publicerat sin delårsrapport, vilket beräknas ske den 6 maj.

I höstas meddelade Nordea att finanschef Christopher Rees kommer lämna Nordea under 2020. Han kommer att lämna banken senast när Ian Smith påbörjar sin tjänst, meddelas det nu.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.