Ny vd för Consilium

Styrelsen i Consilium har utsett Carl Adam Rosenblad till ny vd och koncernchef. Han tillträder vid Consiliums årsstämma den 14 maj 2020 och efterträder Ove Hansson som går i pension.

– Med Carl Adam får vi en bra kombination av en lång erfarenhet av att utveckla Consiliums verksamheter parat med ett modernt entreprenöriellt ledarskap som ska leda koncernen på den nya resa som nu initieras. Styrelsen är mycket glad över att Carl Adam valt att tacka ja till detta uppdrag, säger Carl Rosenblad, styrelseordförande i Consilium.

Carl Adam Rosenblad har arbetat inom Consilium-koncernen sedan 2000. Carl Adam är för närvarande chef för affärsområde Safety Engineering. Under åren 2010-2017 var Carl Adam chef för affärsområde Marine & Safety, 2005-2009 vd för Consilium Navigation och dessförinnan ansvarig för affärsutveckling inom Consilium-koncernen under åren 2000-2005. Carl Adam har varit ordinarie styrelseledamot i Consilium sedan 1996. Carl Adam är även styrelseledamot i bolag tillhörande Consilium-koncernen samt Platanen och därtill styrelseordförande i SBF Management, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar Consiliums styrelseordförande Carl Rosenblad att han lämnar, enligt ett pressmeddelande.

Rosenblad lämnar rollen efter 20 år och men tillägger att han kommer ”fortsättningsvis vara en aktiv ägare i Consilium genom ägarbolaget Platanen Holding”.

Valberedningen i Consilium föreslår att Erik Lindborg väljs till ny styrelseordförande vid stämman. Han är styrelseledamot i Consilium sedan 2012 samt vd för dess näst största ägare, MTC Brattberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco