Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ny vd i Paradox

2018-02-13 08:19
Foto: Klaus Ohlenschlaeger / Alamy

I samband med Paradox bokslutskommuniké presenterades flera nyheter. Förutom att bolaget får en ny vd och styrelseordförande planeras en lansering av mobilspel under 2018.

Spelutvecklaren Paradox Interactive ämnar utse styrelseledamoten Ebba Ljungerud, Chief Commercial Officer på Kindred, till ny vd med start i augusti 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nuvarande vd:n Fredrik Wester blir heltidsarbetande styrelseordförande, medan den nuvarande ordföranden Håkan Sjunnesson blir vice ordförande.

Bolaget redovisar ett resultat efter skatt på 68,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (68,1).

Nettoomsättningen uppgick till 222 miljoner kronor (198).

Rörelseresultatet blev 86,7 miljoner kronor (85,9).

En utdelning om 1:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (1:00).

Paradox planerar att släppa det första mobilspelet från sin interna mobilsatsning under 2018.

"Satsningen handlar om att göra om spel som är mer hardcore till den mobila plattformen. I framtiden är vår ambition att även släppa mobilspel som vårt interna mobilteam har skapat. Dessa mobilspel ska också förläggas av oss och vara baserade på våra varumärken", skriver vd Fredrik Wester i rapporten.

Budskapet är i linje med vad vd:n uppgav för Nyhetsbyrån Direkt för en knapp månad sedan.

"Vi har en del på gång, så det ska bli kul att komma ut med de första grejerna på mobilsidan. Kommer vi inte ut med något i hårdlansering under året har vi underpresterat", sade han då.

Enligt Paradox har expansionen i Kina gått långsammare än förväntat, och anpassningsgraden för marknaden har varit högre än vad bolaget trott.

"Vi säljer dock fortfarande bra av Cities: Skylines i Kina. Utöver det tittar vi på samarbeten och möjligheter att med olika aktörer på andra marknader skapa mer lokaliserat innehåll i våra spel", skriver Fredrik Wester.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom