Nya avknoppningsrykten i Cevianbolaget – aktien klättrar

Den tyska stålkoncernen Thyssen Krupp överger planerna på att dela upp bolaget och överväger att i stället bilda en holdingbolagsstruktur och knoppa av och börsnotera hisstillverkningsenheten.
Nya avknoppningsrykten i Cevianbolaget – aktien klättrar - thyssen-krupp-affarsvarlden-700_binary_6948537.jpg

Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Orsaken bakom att tidigare planer övergetts, planer som bland annat den svenska aktivistfonden Cevian stått bakom, är bolagetssvaga börsutveckling. Enligt vd Guido Kerkhof har aktiekursen gjort ett korsägande mellan två bolagsentiteter blir problematisk, uppger källorna.

Det innebär en dramatisk vändning i frågan. Uppdelningen godkändes i oktober 2018 och så sent som i februari bekräftade Guido Kerkhoff att bolaget skulle styckas.

Cevian, som äger runt 18 procent av bolaget, var drivande i frågan om att stycka upp bolaget i två enheter, industridelen för sig och ståldelen för sig.

Förslaget har dock inneburit en maktkamp i det anrika industribolaget, medan börsvärdet halverats under det senaste året.

På fredagsförmiddagen erbjöds dock aktien lättnad. Aktien var upp 7 procent på Frankfurtbörsen vid 10-tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco