Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Nya villkor i Nordic Mines överenskommelse med Firesteel

2017-06-19 08:25
. Foto: IBL

Nordic Mines och amerikanska Firesteel har kommit överens om ändringar av den överenskommelse i form av en avsiktsförklaring som undertecknades den 7 juni avseende etablering av ett samriskbolag.

Firesteel kommer i ett senare skede att investera ytterligare pengar i samriskbolaget och erhålla en större ägarandel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I linje med tidigare information ska Firesteel först investera 18 miljoner kanadadollar och äga 51 procent av samriskbolaget Nordic Mines Marknad.

"Efter investeringen kommer Firesteel att förvärva ytterligare 9 procent genom att investera 4 miljoner kanadadollar vid en produktion av 5.000 uns guld. Firesteels ägande kommer då att vara 60 procent", uppges det.

Resterande ägarskap i Nordic Mines Marknad kommer att förvärvas till verkligt marknadsvärde när gruvan är åter i full produktion, heter det vidare.

I pressmeddelandet den 8 juni uppgavs att parterna avsåg teckna ett juridiskt bindande avtal senast den 25 juni.

Den uppdaterade överenskommelse som meddelades den 16 juni är i detta läge en avsiktsförklaring, uppger Torbjörn Bygden, ansvarig för investerarrelationer vid Nordic Mines, för Nyhetsbyrån Direkt.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom