Nykredits vd dras in i penningtvättshärvan i Nordea

Den danska banken Nykredits vd Michael Rasmussen, som även basar över intresseorganisationen Finans Danmark, har dragits in i Nordea-penningtvättshärvan, en bank han arbetade på fram till 2013.

Det rapporterar danska Finans med hänvisning till källor.

I förra veckan genomförde danska polisen en räd mot Nordeas huvudkontor i Danmark och sökte då upplysningar om ett 20-tal personer. Bland dessa återfanns utöver Michael Rasmussen även Anders Jensen och David Hellemann, vilka i dag båda är högt uppsatta chefer på Nykredit.

Samtliga dessa personer ska på Nordea ha haft olika former av överordnat ansvar för den så kallade ”International Branch”-delen. Nordea lade sedermera ned denna verksamhet som, enligt Finans, bland annat hjälpte ryska kunder från Köpenhamn. Denna avdelning spelade en nyckelroll i att Finanstilsynet under 2016 polisanmälde Nordea.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets