Nyrén: Ny Handelsbanken-vd rekryteras internt

När Handelsbanken ska rekrytera en efterträdare till avgående vd Pär Boman kommer banken att göra en internrekrytering. Det säger Handelsbankens nuvarande ordförande Anders Nyrén till Reuters.

I svallvågorna av Svenska Dagbladets granskning av SCA och Industrivärden-sfären meddelades i dag att Sverker Martin-Löf lämnar sina styrelseuppdrag, vilka bland annat omfattar ordförandeskapet i SCA och Industrivärden.

Industrivärdens vd Anders Nyrén föreslås som ny ordförande för Industrivärden och som en följd av detta kommer Nyrén lämna sitt ordförandeuppdrag i Handelsbanken, där nuvarande vd Pär Boman föreslås ta över klubban och samtidigt lämna vd-posten.

Trots rockader på tunga poster räknar Mats Anderson, bankanalytiker på Cheuvreux, inte med någon ändring i Handelsbankens strategi, och den nya vd:n för banken tror han kommer att rekryteras från de egna leden, uppgav han för SIX News tidigare under dagen.

”Den nya vd-kandidaten återfinns säkert i bankens ledningsgrupp. Bland de vice vd:arna utgår jag i från. Med Ulf Riese som fortsatt finanschef så tycker jag inte det här innebär någon stor förändring  för banken. Man kommer fortsätta med den oerhört framgångsrika strategi som man följt nu i decennier. Kontinuitet är ledordet här för banken”, sade Mats Anderson.

Besked om ny vd för Handelsbanken kommer att lämnas av bankens styrelse före årsstämman.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets