Nyrén: Största stimulanspaketet någonsin

Vi står under 2015 inför "monetära stimulanspaket av sällan skådat slag" samtidigt som oljeprisfallet innebär "en av de största stimulansinjektionerna som västvärlden någonsin upplevt", säger Industrivärdens avgående vd Anders Nyrén.

 Parallellt ses flera geopolitiska orosmoment så som Ukrainakrisen, IS framfart samt Rysslands ekonomiska problem.

Det skriver Industrivärdens avgående vd Anders Nyrén i fredagens bokslut. Nyrén föreslås byta roll till Industrivärdens nya styrelseordförande i samband med årets stämma.

”Sammantaget tror jag att de låga räntenivåerna och den utbudsinjektion som följer av lägre energi- och råvarupriser under året kommer att leda till en bättre ekonomisk situation för Europa samtidigt som USA fortsätter att utvecklas relativt väl. Detta är gynnsamt för våra innehavsbolag där flertalet verkar på en global marknad. Det medför även goda förutsättningar för Industrivärdens värdeutveckling under 2015”, konstaterar Nyrén.

Ställt mot den optimistiska ton som i början 2014 utbredde sig om att såväl Europa som den globala ekonomin var på väg in i en bred konjunkturuppgång så blev utvecklingen 2014 sämre än väntat, förutom för USA. Men även om förväntningarna inte uppnåddes så var den globala tillväxten enligt IMF ändå ur ett historiskt perspektiv ”goda” +3,3 procent, konstaterar Nyrén.

Några av investmentbolagets innehavsbolag genomgår ”nödvändiga och omfattande strukturprogram”. ”Dessa företag har stärkt sina förutsättningar betydligt och i takt med att deras lönsamhet förbättras kommer de att bidra positivt till en långsiktigt god avkastning för Industrivärdenaktien”, konstaterar Nyrén.

Det är möjligt att Nyrén här syftar på bland annat portföljbolagen Volvo och Sandvik.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets