Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

NYSE Euronext tar över Libor

2013-07-09 12:45

Det amerikanska företaget NYSE Euronext, som driver New York-börsen, tar över administrationen av Libor-räntan från British Bankers Association, BBA.

Libor har sedan starten drivits av British Bankers Association, BBA, en London-baserad handelsgrupp vars medlemmar är några av världens största banker.

På grund av flera skandaler kopplade till försök att rigga räntan har dock brittiska myndigheter sedan förra året letat efter nya ägare till Libor, då de inte anser att en grupp banker bör administrera referensräntan.


Storbritanniens finansdepartement bekräftade strax före 14-tiden på tisdagen uppgifter om att amerikanska NYSE Euronext, som driver New York-börsen, tar över administrationen av Libor-räntan från British Bankers Association, BBA.

Det skriver Bloomberg News.

Administrationen av referensräntan kommer från och med början av 2014 att hanteras av NYSE Euronext Rate Administration, ett företag som kommer att vara baserat i Storbritannien och stå under översyn av brittiska FCA (financial conduct authority).

"Den här förändringen kommer att spela en viktig roll i att återställa det internationella förtroende för Libor", sade Sarah Hogg, avgående ordförande i FRC (financial reporting council), i ett uttalande.
 

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom