Nytt bakslag för Americas Cup

Arrangörerna till seglingstävlingen Americas Cup väljer nu att betala tillbaka pengarna till de som köpt biljetter till de inledande tävlingsdagarna, rapporterar Reuters.

Torsdagen den nionde maj kapsejsade den svenska Americas Cup-båten Artemis Racing utanför San Francisco. I samband med olyckan omkom den brittiske OS-medaljören Andrew ”Bart” Simpson.

Trots incidenten ska Artemis Racing delta i Americas Cup-seglingarna. Däremot hinner besättningen inte bli redo till de inledande tävlingarna som startar i början av juli.

Arrangörerna av Americas Cup tog därför beslutet på måndagen den 10 juni att betala tillbaka pengar för biljetterna till öppningsdagarna av Louis Vuitton Cup. Antalet kappseglingar i tävlingen har också reducerats.

Den båt som vinner kappseglingen Louis Vuitton Cup får möta titelförsvarande Oracle Team USA.  Bakom Oracle Team USA står grundaren till it-jätten Oracle: Larry Ellison.

I Louis Vitton Cup tävlar Artemis mot italienska Luna Rossa Challenge och Emirates Team New Zeeland.

Ursprungligen uppskattades Americas Cup locka tre miljoner besökare till San Francisco och generera 1,4 miljarder dollar i intäkter och 8 800 jobb.

Nu har beräkningarna justerats ned och väntas ”bara” locka två miljoner besökare, 900 miljoner i intäkter och 6 500 arbetstillfällen.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.